Hoe deze oprichters een eigenzinnige gadget maakten, op een ‘haaientank’ zitten en de vijand winnen

Hoe dan ook, het idee dat de oprichters van de King of Prussia, Pennsylvania-Banana Loca in 2019 bedachten, was ongelukkig: een tool die is gebaseerd op het vullen van bananen met voedsel zoals Nutella of pindakaas. Maar Renee Heath, 38, en Bechara Jaoudeh, 39, geloofden dit genoeg investeren $ 280.000 van hun inkomen vergroot het.

In de vijf maanden voorafgaand aan de staking verkocht het bedrijf met twee bedrijven zo’n 135.000 dollar. gerund door biologische bedrijven en influencers verzending van medicijnen. Maar de tijd en het geld van de oprichters wierpen hun vruchten af ​​in december 2021, toen hij verscheen Haaienkooiwaar Mark Cuban en Kevin O’Leary samen 25 procent in het bedrijf kochten voor $ 250.000, plus $ 3 per aandeel totdat Heath en Jaoudeh $ 250.000 terugbetalen.

Na de show woonden Heath en Jaoudeh een week in een magazijn in Camden, New Jersey, terwijl ze meer dan 11.000 bestellingen op het apparaat verdienden voor $ 28,99. En dat was het enige obstakel om het juiste ding te vinden. Hier zijn enkele van de belangrijkste uitdagingen – en geleerde lessen – van de oprichters van Banana Loca.

Krijg hulp van niet-traditionele gemeenschappen

Al vroeg bij het maken van hun wapens maakten Heath en Jaoudeh grote vorderingen bij het veiligstellen van toegang tot de kinderen en ouderen. “Er was niets dat we probeerden dat Nutella kon pakken en het over een lange, dunne afstand kon duwen”, zegt Heath. “We wilden iets dat gemakkelijk te gebruiken was, dus moesten we het maken.”

Om hen te helpen, keken ze buiten de voedingsindustrie naar DesignThink – een industrieel bedrijf gevestigd in Phoenixville, Pennsylvania dat gespecialiseerd is in hartkleppen en stents, evenals de technische expertise van injectiespuiten en vloeistofkracht die kan worden gebruikt om een ​​opnameapparaat te maken. . In het experiment kochten Heath en Jaoudeh ook metalen stempels, taarttoppings, ananasjassen en Play-Doh-drukpersen om inspiratie op te doen.

    online afbeelding

Blijf jezelf bijscholen

Voorafgaand aan Banana Loca hadden Jaoudeh en Heath geen ervaring met het op de markt brengen van materiële goederen. Jaoudeh, mede-oprichter en CEO van digitaal marketingbureau Philly Marketing Labs had jaren geleden de pittige ingrediënten bij Whole Foods verkocht, maar de productie van duurzaam plastic bracht speciale uitdagingen met zich mee. Het vinden van een fabrikant was erg moeilijk – de ontwikkelaars keken naar Chinese bedrijven, maar afstand en taal waren de barrières. Toen een persoon erachter kwam dat hij een detailhandelaar was, zetten ze hun netwerk aan zodat ze betrouwbaarder konden verbinden. Een van Jaoudehs contacten stelde hen later voor aan een Chinese productievertegenwoordiger.

Zelfs toen hij de juiste vond, was het geen succes: hij kreeg te maken met stijgende prijzen en de eerste zending werd naar een andere boot gestuurd die in maart 2021 in de Suez-rivier zonk. Al die tijd moesten Heath en Jaoudeh doorgaan met dus. zichzelf te informeren over de ins en outs van supply chain-kwesties. “We speelden niet met commercieel geld”, zegt Jaoudeh. “We waren onze spaargelden en gezinnen aan het aftrekken om dit te ondersteunen. Het was erg belangrijk voor ons om geen fouten te maken.”

Wees voorbereid op eventuele tegenslagen


Volgen van Banana Loca Haaienkooi Nieuws, video’s op TikTok bleven gebruikers testen en reageren op commercials. Velen maakten geen goed gebruik van de tool, volgens Heath en Jaoudeh, die tot negatieve reacties leidden. Het was moeilijk voor de oprichters om op elke video te reageren, waardoor ze een manier nodig hadden om nieuwe klanten te voorzien van degenen die een betrouwbare manier van regisseren konden hebben.

Als oplossing voor de tweede taak gebruikte hij de multimediamethode op Banana Loca-pakketten. Wanneer gebruikers de toolbox openen, zien ze meteen een bananenafbeelding met een QR-code die naar de bedrijfspagina wijst. Jaoudeh zegt dat de verhuizing klanten heeft geholpen om meer tevreden te zijn, en hij en Heath werken nu aan het verbeteren van de gebruikerservaring en het leerproces.

Tags: , , , , , , , , , ,