In de eerste staat van de Unie wil Biden eenheid en startkosten zaaien, Rusland

Integendeel Adres van de staat van de UniePresident Joe Biden benadrukte een samenhangende en inspirerende boodschap – en er waren er veel in zijn opmerkingen aan ondernemers die veel onzekerheden ervoeren.

“Ik weet dat wat er aan de hand is voor alle Amerikanen gevaarlijk kan lijken”, zei Biden, verwijzend naar de Russische invasie van Oekraïne. ‘Maar ik wil dat je weet dat het goed komt met ons. Het komt goed met ons.’

Om de bezorgdheid over de stijgende elektriciteitsprijzen weg te nemen, kondigde Biden de vrijgave aan van 30 miljoen vaten olie in de US Strategic Petroleum Reserve. Nog eens 30 miljoen zal uit de Verenigde Staten komen, zei hij. De president, die zich tijdens de ceremonie uitkleedde, drong ook aan op zijn terugkeer na twee jaar van pest. En Biden verhoogde ook zijn aandeel in de opgeschorte resultaten om toekomstige problemen op te lossen.

Of zijn opmerkingen racistische wetgevers zullen beledigen, is onbekend. Maar hij moet degenen die een moeilijk zakenseizoen doormaken, enige geruststelling bieden. Hier zijn drie bekende feiten.

Vechten tegen Rusland

De crisis in Oekraïne is ongetwijfeld groter geworden gevoelens van angst en zorgen aangezien Rusland vijandig bleef. De nucleaire dreigingen van de Russische president Vladimir Poetin geven geen aanleiding tot bezorgdheid.

Biden wees er snel op dat Amerika achter Oekraïne stond en bekritiseerde Poetin. “Als de geschiedenis van deze periode wordt opgetekend, zal de oorlog van Poetin in Oekraïne Rusland zwak achterlaten en de wereld in het algemeen.” Zelfs nu, zei Biden, is Poetin “verder van de wereld dan ooit tevoren”, nadat verschillende landen Rusland sancties hadden opgelegd. Amerika is een van de weinige landen waar Russische vliegtuigen niet in hun luchtruim mogen vliegen.

Zich bewust van de mogelijkheid van vergelding, inclusief de mogelijkheid van een cyberaanval, benadrukte Biden zorgvuldig dat de sancties die aan Rusland zijn opgelegd, voornamelijk gericht zijn op de Russische economie. Biden zei ook dat ze er alles aan hebben gedaan om Amerikaanse bedrijven en consumenten te beschermen.

Verlaag de prijzen

Terwijl hij enkele van de prestaties van zijn leiderschap benadrukte, zoals banengroei en hogere lonen, erkende Biden dat inflatie de Amerikanen blijft teisteren.

“Onze economie is sneller teruggekeerd dan voorspeld, maar de epidemie zorgt ervoor dat bedrijven het moeilijk hebben om genoeg arbeiders aan te nemen om de productie in hun fabrieken voort te zetten”, legde Biden uit, eraan toevoegend dat de epidemie ook wereldwijde ketens had getroffen. “Als fabrieken sluiten, duurt het lang om dingen te maken en ze brengen ze van de schuur naar de winkel, en de prijzen stijgen”, vervolgde hij.

Maar Biden maakte ook duidelijk dat het aanpakken van de inflatie cruciaal is en deelde dat zijn plannen – vergelijkbaar met zijn Build Back Better-masker, hoewel hij het niet één keer in zijn toespraak noemde – het probleem van stickers zouden aanpakken. het grootste deel van Amerika. Biden besloot terug te keren naar de Amerikaanse productie. “Laten we in plaats van te vertrouwen op buitenlandse ketens, naar Amerika gaan”, zei Biden. Ze proberen ook de energiekosten te verlagen en bieden prikkels – zoals belastingaanslagen of financiële steun – om consumenten en bedrijven in staat te stellen energie-efficiëntiemaatregelen te kiezen.

Het Biden-plan beoogt ook de kosten voor kinderopvang te verlagen, die oplopen tot $ 14.000 per jaar per kind. Door de kosten van kinderopvang te verlagen, bevestigt de president dat miljoenen vrouwen, die ontslag hebben genomen vanwege de stijgende kosten voor kinderopvang, mogelijk weer aan het werk kunnen. Een ongebruikte werkgroep kan ook helpen de werkdruk te verminderen.

Terug naar normaal

Aan het begin van zijn toespraak erkende Biden hoe Covid-19 vorig jaar verschilt van alle anderen en vierde hij wat de wereld sindsdien heeft gedaan. En het is een bekend feit: de 79-jarige president droeg, net als veel van zijn bondgenoten, geen masker tijdens zijn toespraak. (Het Witte Huis en het Huis van Afgevaardigden versterkten hun rol een paar dagen voordat de State of the Union werd gevormd.)

De epidemie eindigde niet en Biden zei hiervan op de hoogte te zijn. Met de mogelijkheid van nieuwe naties, zei de president dat we nog steeds “waakzaam moeten zijn”. Maar hij prees de apparatuur – vaccins en antiretrovirale middelen bijvoorbeeld – die de VS nu moet beschermen tegen het virus en zei dat daarom de sluiting van scholen en bedrijven niet langer nodig is.

“We kunnen de manier waarop we verdeeld zijn niet veranderen”, zei Biden. “Maar we kunnen de manier waarop we vooruit gaan veranderen – over de Covid-19 en de andere uitdagingen waarmee we te maken hebben.”

De president verduidelijkte ook enkele van de kwesties die verband houden met de epidemie en onthulde dat het ministerie van Justitie van plan is een staatsadvocaat aan te stellen om degenen te vervolgen die misbruik maakten van het uitstel van de regering en epidemische fraude plegen.

En degenen die verwachten dat meer overheidsfinanciering de pijn van de epidemie zal helpen verlichten, kunnen teleurgesteld zijn: Biden heeft geen nieuwe maatregelen aangegeven die enige andere federale hulp zouden aantonen. Maar hij drong er bij het Congres op aan alternatieven aan te nemen, waaronder de Bipartisan Innovation Act (die nieuwe technologie en productie in Amerika lijkt te verkopen).

Als er echter één ding uit de Covid-verklaring van Biden wordt gehaald, is het: “Dankzij de vooruitgang die we het afgelopen jaar hebben geboekt, hoeft Covid-19 ons leven niet langer te beheersen.”

Tags: , , , , , , , , ,