Een Russisch-Amerikaanse officiële VC richt een Oekraïens vluchtelingenhulpplatform op

Op 11-jarige leeftijd ontvluchtten Semyon Dukach en zijn familie de Sovjet-Unie in 1979 met slechts $ 100 in contanten. Hij wordt een professionele blackjackspeler, oprichter van technische bedrijven Vert en Fast Enginesen Angel Investor in meer dan 100 bedrijven. In 2017 lanceerde hij zijn eigen grote bedrijf, Eenrichtingsondernemingen, dat investeert in door immigranten opgerichte bedrijven. Vorige week dwongen de Russische invasie van Oekraïne Dukach en zijn vrouw, Natasha – een medische professional die meer dan tien jaar geleden uit Oekraïne emigreerde voor een culturele uitwisseling als zangeres – om zich onmiddellijk aan te sluiten. Hij haastte zich naar de grens tussen Oekraïne en Roemenië en realiseerde zich de grote behoefte aan vluchtelingen: geld, donaties, er werden geen vragen gesteld. De twee hebben een website opgezet, CashForRfugees.org, en ze hopen hun inspanningen te vergroten. – Zoals verteld door Rebecca Deczynski

Mijn vrouw, Natasha, en ik waren er kapot van evenementen die plaatsvonden in Oekraïne. Ze komt uit Oekraïne en we hebben allemaal veel vrienden die daar wonen. Afgelopen donderdag, de dag van de Russische invasie, begonnen ze Airbnbs te boeken in Roemenië voor mensen die te voet de grens overstaken, maar tegen vrijdag begon het zwaar te voelen – er waren veel vragen over de situatie en het was niet duidelijk of dit het geval was . het was precies wat mensen nodig hadden.

Dus hij keek me aan en zei: “Ik ga daarheen.” Ik zei: “Wel, ik zal met je meegaan.” We vertelden onze 17-jarige zoon om in te stappen en voor onze kleine jongen te zorgen, en we stapten vrijdagavond in het vliegtuig voor $ 5.000.

    online afbeelding

We landden op zaterdag in Roemenië en liepen ongeveer zes uur in een gehuurde auto om de stad Siret te bereiken. Het was erg pijnlijk en erg pijnlijk. We zagen veel vrouwen die urenlang liepen, soms in de sneeuw, vlak nadat ze afscheid hadden genomen van hun echtgenoten, en hen misschien nooit meer zouden zien. Ze waren in rep en roer en wisten niet wat ze nodig hadden – dus moesten we uitzoeken hoe we ze konden helpen.

Zondagochtend realiseerden we ons dat het repareren van de vluchtelingenhuizen niet zo’n groot probleem was – er waren al grote bedrijven die dit effectief deden en mensen naar hotels vervoerden. Er waren ook veel mensen die voor voedsel, dekens en luiers zorgden. We realiseerden ons dat deze vrouwen echt een klein bedrag aan lokaal geld nodig hadden om hun onafhankelijkheid te behouden.

Niet alle vluchtelingen waren arm – de meesten konden het zich niet veroorloven om te reizen, dus velen hadden voedsel en onderdak nodig en hadden geen geld. Dus begonnen we ze geld te geven – we kregen $ 100 in Roemeense valuta als geldige valuta, en we kregen wat geld van alle geldautomaten die we konden krijgen.

Het kostte ons een tijdje om de beste manier te vinden om met mensen te communiceren – aanvankelijk wilden velen dat niet, maar toen ze beseften wat we ze gaven, waren ze diep ontroerd. We verdeelden ongeveer $ 7.000 tot 100 vrouwen, de meesten van hen kinderen. Op de terugvlucht bouwde ik een website en begon na te denken over hoe ik dit kon maximaliseren. We hebben in 24 uur ongeveer $ 50.000 verdiend en mijn vrouw komt dit weekend terug met zes andere mensen om te proberen ongeveer $ 100.000 te delen op verschillende overtochten.

We denken niet dat dit zinloos kan zijn, maar het kunnen meer dan twee personen zijn en het kan vluchtelingen helpen om door deze crisis heen te komen. Het liefst zouden we twee medewerkers hebben: iemand die doneert en iemand die foto’s maakt als garantie dat het geld op de goede plek komt. We zijn erg snel gegaan, dus we hebben geen manier om belastingaftrek te verhogen – we werken samen met lokale liefdadigheidsinstellingen om dit te doen.

    online afbeelding

Ik geloof dat sommige mensen geld hebben gedoneerd aan vluchtelingen, maar het is moeilijk om met fysieke rekeningen te werken – er moet veel worden gedaan om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn. Ten slotte is het misschien het beste om een ​​manier te vinden om geld gedurende enkele maanden rechtstreeks naar de ontvanger te sturen om hen te helpen zich te vestigen. Maar voor nu klinkt een klein bedrag over de grens als een goed begin.

Ik hou echt van vluchtelingen – ik was ook een vluchteling die in 1979 vanuit Moskou naar de VS kwam, met mijn VC-bedrijf. ze sparen geld voor buitenlanders van over de hele wereld die naar de VS komen om grote, complexe bedrijven op te bouwen. Wij zijn van mening dat mensen overal ter wereld heen moeten gaan, ongeacht hun papierwerk, om een ​​bedrijf te starten. De wereld moet openstaan ​​voor toegang tot kansen.

We zien immigranten als een groep die al is getest – ze stonden voor veel uitdagingen, dus toen ze een bedrijf opbouwden, hij zal het onderweg niet tolereren. Hoewel er geen directe verbinding is tussen het VC-bedrijf en het bedrijf, zijn we allemaal immigranten en geloven we echt in deze dingen.

Tags: , , , , ,