Na het ‘rad van fortuin’-debacle, leerde Pat Sajak een geweldige les – en het kostte maar 9 tweets.

Dat is wat Rad van Fortuin Pat Sajak spreekt mensen op internet aan, lang nadat de deelnemers verschillende keren probeerden een einde te maken aan het beeld dat kijkers thuis achter hun hoofd krabde.

Het juiste antwoord op deze vraag was: “Nog een veer in je kopje.” Ongeacht de paar letters die ontbraken, wisselden de deelnemers om de beurt met de verkeerde uitspraak, met de woorden: “Een veer in je hoed”, “Een veer in je borst” en “Nog een veer op je kaart.” (Je kunt hier zien wat er aan de hand is.)

Maar toen meer mensen op Twitter gingen om hun rivalen te verjagen, deed Sajak het tegenovergestelde: hij beschermde hen.

“Het doet me altijd pijn als goede mensen binnenkomen om games te spelen en geld te winnen en levenslange dromen te verwezenlijken, en vervolgens online belachelijk worden gemaakt als ze een fout maken of er iets misgaat”, schreef Sajak. “De veren van ‘Veren in je pet’ gisteravond waren echt. Thuiswonend leek het vreemd dat hij het niet kon stoppen, maar ik wist precies wanneer het gebeurde.”

Sajak volgt dan en geeft a negen master-tweet klasse in genade en mentale intelligentie. Laten we eens kijken naar haar tweets en zien hoe onderwijs ondernemers en bedrijfseigenaren kan helpen – en ook alle anderen.

Verschillen van mening overwinnen

Huiseigenaren vragen zich af hoe zoiets kon gebeuren. Hoe kunnen de schijnbaar intelligente concurrenten missen wat ze zien?

Ten eerste, hier is de volledige analyse van Sajak:

“De eerste poging om het op te lossen was ‘Veer in je hoed’, wat trouwens is wat de meeste mensen zeggen. Dus de drie spelers dachten dat het het beste was om het te beëindigen, en waren verrast toen ik zei dat het verkeerd was.”

“Stel je nu voor dat je op een nationale tv bent, en plotseling word je wakker en begin je je zorgen te maken dat je er dom uitziet, en als de veer niet op je hoed zit, waar zou je dan zijn? In plaats van woorden als ‘hoed’. En als het voorbij is, wil je natuurlijk in een kuil kruipen. Ik word online geprezen om het ‘bij elkaar houden’ en het niet uitlachen van spelers.”

“De waarheid is dat ik ze alleen maar wil helpen door te zetten en ze gerust te stellen dat zelfs de slimste mensen dingen overkomen. Maar ze plagen op internet en ze een naam geven? ben je daar, je hebt geen idee. Hoe anders is het in de studio.”

“Ik vind de spelers leuk en ik lach soms om ze, maar als het moeilijk wordt, luister ik naar ze en probeer ik de littekens op de camera te bewaren en ze uit te schakelen. Dus ja, het was een ongelooflijk grappige foto en het is goed om te lachen. Maar wees een beetje aardig.”

“Je kunt er tenslotte ooit zijn. En niemand wil fan zijn op Twitter.”

Interessant is dat wat Sajak zegt een bekend concept van psychologie is, bekend als het verschil van mening.

Verschillen van mening (ook bekend als sympathieke verschillen) is een bekend fenomeen waarbij een persoon de gevolgen van een mentaal of fysiek probleem serieus negeert. Zoals Sajak uitlegt, is het gemakkelijk om jezelf in je bed te zien en te denken dat je nooit meer dezelfde fout zult maken.

Maar wat als je die woorden nog nooit eerder hebt gehoord? Wat als de felle lichten op jou en je aderen komen? Wat nou als …

Sajaks benadering is wijs en medelevend. Hij moedigt kijkers aan om zichzelf in de plaats te stellen van degenen die met hen concurreren. Ja, wees bereid om op dit moment te lachen, maar onthoud dat je misschien op dezelfde manier handelt, in het licht van andere gebeurtenissen (zij het vergelijkbaar).

Hoe helpt deze cursus ondernemers en ondernemers?

Het lijdt geen twijfel dat één persoon – een vriend, een koper of een familielid – moeilijkheden ondervindt. Als je het probleem eenmaal hebt aangepakt, is het gemakkelijk om te rouwen.

Wat als uw partner voor een dilemma staat dat te mooi lijkt om waar te zijn? Wat als uw klant niet reageert? Of wat als u het gevoel heeft dat een familielid te veel voor u is en het probleem niet begrijpt?

In sommige gevallen zal het de gewoonte zijn om van deze mensen af ​​te komen. Te denken: “Ik kan niet geloven dat iemand dat zou denken.” En als je dat doet, zal het duidelijk zijn in je uiterlijk, je spraak, je stem – en dit kan een nadelig effect hebben op je relatie met de andere persoon.

Maar wat als je in plaats daarvan een beetje humeurig hebt getoond?

Wat als u, in plaats van de persoon de schuld te geven van het probleem, tijd met hem of haar doorbrengt en meer te weten komt over zijn of haar gevoelens?

Door dit te doen, kunt u hen helpen hun denken te veranderen. Om het grote geheel te zien hebben ze gemist. Lachen om zichzelf en een manier vinden om vooruit te komen.

Nu, in plaats van je relatie te verzwakken, versterk je je relatie.

Probeer daarom de volgende keer dat je iemand in gevaar ziet en je bent het er niet mee eens te zijn, te oordelen. Onthoud in plaats daarvan de wijze woorden van Pat Sajak en toon een beetje respect.

Je zult misschien verbaasd zijn over wat er daarna gebeurt.

De standpunten die hierin worden uitgedrukt door journalisten van Inc.com zijn van henzelf, niet van Inc.com.

Tags: , , , , , , , , , , , ,