Alex Ovechkin volgt de geschriften van Wayne Gretzky

Het is moeilijk om je vandaag als Alex Ovechkin te voelen.

Het is moeilijk om je vandaag als Alex Ovechkin te voelen.
Afbeelding: Getty Images

Ik heb nooit geprobeerd mijn vreugde over Alex Ovechkin te verbergen door in het verleden over hem te schrijven. Ik zie zijn vervolg op Wayne Gretzky’s geschriften als een van de spannende NHL-afleveringen op dit moment. Het metronomische ontwerp, maar nu zo’n 17 jaar oud, is absoluut verbazingwekkend, en we doen dit allemaal om ons van tijd tot tijd te verbazen. Het was voor ons ook onmogelijk om niet deel te nemen aan de spellen die Ovechkin elke keer dat hij op het ijs staat speelt. Kijk naar hem, en je kunt gemakkelijk een man zien die 30 jaar geleden op het ijs begon te klimmen of waar het ook was. Als we ons weer als kinderen zouden voelen, als voor een tijdje, zou het niet duidelijker zijn dan nummer 8.

Greg Whyshynski van ESPN had gisteren een goed artikel over alle dingen die Russische spelers van alle leeftijden momenteel ervaren. Het is duidelijk niet gemakkelijk voor spelers die ver van huis zijn, die niets te zeggen hebben en weten wat God hen van alle kanten aanmoedigt. Maar Ovechkin is een supernaam. En dat moet hij zijn. Dat zou je in zekere zin kunnen zeggen, vroeg hij.

Manier van films schaamde zich niet voor zijn relatie en zijn liefde voor Vladimir Poetin. Ik zou niet zeggen dat Ovechkin dom is, maar ik zou ook zeggen dat water waarschijnlijk niet op diepte stroomt. Ik zou willen zeggen dat Ovechkin is teruggebracht tot een simpele vergelijking. “President = Goed”, wat maar weinigen in dit land hebben gedaan. Ik zou graag willen geloven dat Ovechkin nooit meer dacht dan dat, hij genoot gewoon de aandacht en het respect van de machtigste man in zijn land. Het zou moeilijk zijn om je niet door zoiets te laten beïnvloeden, maar politiek is net zo belangrijk voor hem als voor de meeste hockeyspelers van over de hele wereld.

Maar zoals Wyshynski aangeeft, de film zei: duwde zijn politieke overtuigingen voor de rug. Het was tijdens de Krimoorlog acht jaar geleden. Dit kan zijn dat Ovechkin gewoon overslaat wat ze krijgen, en zoals we allemaal kunnen bewijzen, is dit niet anders. Maar het staat nog steeds, en het is gevaarlijk.

Toen Ovechkin eindelijk sprak over de huidige invasie, noemde hij Oekraïne of het Oekraïense volk niet. Dat was een wandeling in de gemakkelijk bereikbare tak van gewone en gewone ‘vrede’. Dit klinkt eenvoudig, en op basis van wat hij in het verleden heeft gezegd, zou je niet teleurgesteld zijn te denken dat Ovechkin niets om Oekraïne of zijn burgers geeft. We weten het niet zeker, maar twijfelen is genoeg om je ongemakkelijk te voelen.

We kunnen het percentage of het aantal van de schuldenaar niet geven, maar Poetin zette zichzelf zeker naast Ovechkin om zijn reputatie te bevorderen en Ovechkin vluchtte nooit, zelfs niet trots als zijn assistent. Al deze kleine dingen hebben ertoe bijgedragen dat Poetin zijn bedrog heeft gepleegd waarbij duizenden mensen om het leven zijn gekomen. De handen waren waarschijnlijk klein, de gedachten en woorden destijds onschuldig of onwetend. De gevolgen zijn nu zeer ernstig.

Dit is geen oproep aan Ovechkin om te worden uitgesloten van het spelen in de NHL. Hoewel ik zie waar sommigen vinden dat het besproken moet worden. Maar waar stopt de sneeuw met rollen?

Maar als we nu naar Ovechkin kijken, wat fans wilden of wilden, was een duidelijke indicatie dat Ovechkin dacht dat de invasie van een onafhankelijke staat verkeerd was, en hij vond het niet. Hockeyspelers zullen zich waarschijnlijk niet te veel op de wereld concentreren, omdat ze daar misschien niet goed voor zijn uitgerust. Maar Ovechkin is geen gewone speler. En hij is geen gewone Rus in de NHL. Niemand heeft hem zo dicht bij Poetin gebracht (hoewel er een school is die vindt dat hij dat nu moet doen uit angst voor familieleden die nog in Rusland zijn, en dat kunnen we niet ontkennen). Niemand heeft haar in 2014 de tekens van #SayNoToFacism laten dragen. Ze opende deze deur.

Ik weet alleen dat ik me gisteravond aan het klaarmaken was Caps-Canes spel een klein beetje toen hij het nummer 1 doelpunt scoorde. 763, ik voelde me niet hetzelfde toen ik hem zag. Er kan veel zijn dat dat niet doet. Het is jammer, en Ovechkin kan niet zeggen dat hij niets met haar te maken heeft.

Tags: , , , , , ,