Apple Maps presenteert de Krim nu als onderdeel van Oekraïne voor kijkers buiten Rusland – TechCrunch

Apple Maps toont nu de Krim als onderdeel van Oekraïne als het buiten Rusland wordt gezien, dat er fris en vredig uitziet. mashable Eerdere berichten over de verandering, die komt te midden van een Russische invasie van Oekraïne. Als u nu op de Krim jaagt of erop klikt, wordt het weergegeven als onderdeel van het Oekraïens. Apple heeft niet gereageerd op het verzoek van TechCrunch om commentaar te geven op de wijziging en heeft niet publiekelijk gereageerd.

Rusland werd aangevallen door ingebed Krim-schiereiland uit Oekraïne in 2014, wat leidde tot internationale oppositie. Als reactie op de aanval werd Rusland geschorst uit de G8 en beboet.

Foto tegoed: Apple Maps-afbeelding

In het verleden heeft Apple geprobeerd actie te ondernemen door te weigeren de Krim op veel gebieden als onderdeel van een nationale consensus te beschouwen. In 2019 echter, Apple heeft zijn kaart veranderd programma om de Krim op te nemen als onderdeel van Rusland voor Russische kijkers. Destijds hadden Russische overheidsfunctionarissen gezegd dat Apple “aan zijn eisen had voldaan” door zijn programma af te dwingen in overeenstemming met de Russische wet. Het vonnis werd fel bestreden door Oekraïense functionarissen.

Apple onderneemt nu actie om de Krim te laten zien als onderdeel van Oekraïne, terwijl kaarten worden bekeken vanuit andere landen, waaronder de Verenigde Staten. Een paar dagen later komt er een nieuwe update van de bedrijfskaart is bevestigd dat het stopte met de verkoop van goederen in Rusland. De hardwaregigant haalde ook Spoetnik en RT News uit de App Store en gehandicapt andere Apple Pay-services in het land.

“We maken ons grote zorgen over de Russische invasie van Oekraïne en staan ​​achter alle mensen die door het geweld zijn getroffen”, vertelde een Apple-woordvoerder destijds aan TechCrunch. “We hebben een aantal maatregelen genomen om het geweld aan te pakken. We blijven de situatie volgen en communiceren met de bevoegde autoriteiten over wat we doen. We zijn verenigd met mensen over de hele wereld die vrede willen.”

Tags: , , , , , , , , , , , ,