Biatleet Yevhen Malyshev gedood om Oekraïne te verdedigen

    Lee Reaney, een journalist die werkt voor de Kyiv Post, heeft een foto van Yevhen Malyshev, een hardloper die is omgekomen bij een Russische bomaanslag in Charkiiv.

Lee Reane, een journalist het werk voor en Kiev Na, hij werkt een afbeelding voor Yevhen Malyshev, een biatleet WHO was vermoord mu een Russisch bombardementen mu Charkiiv.
Afbeelding: Getty Images

De negentienjarige Oekraïense biatleet Yevhen Malyshev was vermoord werkte dinsdag voor het Oekraïense leger tegen de Russische opstand. Zijn dood werd woensdag bevestigd door de International Biathlon Union, die Hij schreef,,Bovenal betuigt de IBU haar diepste medeleven met de dood van Yevhen Malyshev (19), een voormalige Oekraïense atleet die deze week stierf terwijl hij in het Oekraïense leger diende. De raad van bestuur veroordeelde ook de Russische invasie van Oekraïne met de hulp van Wit-Rusland. “

Het conflict escaleert in de internationale arena naarmate de Oekraïense oorlog heviger wordt. Na de dood van Malyshev hebben atleten van Oekraïne en Global Athlete een gezamenlijke verklaring afgelegd waarin ze de Paralympische Spelen veroordelen omdat ze Russische en Wit-Russische atleten toestaan ​​om “politiek” te blijven concurreren, een straf die Rusland al vele jaren voor Rusland krijgt. vanwege het door de staat gesponsorde dopingrisico.

De woorden onder andere: “Vergis je niet, sport en politiek. Poetin heeft de Olympische Spelen en de Gehandicaptenspelen gebruikt om zijn eigen nationale en internationale doelen te bereiken. Strengere sancties tegen Russische en Wit-Russische spelers, ik vraag: “Hoeveel levens moeten er verloren gaan voordat een wedstrijd kan worden opgelegd?”

De Paralympische Spelen in Peking hebben kritiek geuit op het publiek omdat het Russische atleten toestaat te strijden, aangezien de uitdrukking “politieke neutraliteit” niets betekent. Vanaf gisteren Het Internationaal Paralympisch Comité bezweek voor de groeiende protesten hij kondigde aan dat Russische en Wit-Russische atleten niet langer in aanmerking komen om deel te nemen aan de Spelen. Eenenzeventig Russische atleten werden vanuit China naar huis gestuurd en veranderden het oorspronkelijke IPC-concept. Verschillende andere teams en lopers dreigden zich terug te trekken uit de race als de Russen konden blijven deelnemen, en naar verluidt waren er geschillen in het Olympisch dorp.

FIFA en UEFA hebben Russische teams al geschorst voor toekomstige voetbalwedstrijden, waaronder het WK van dit jaar. WWE en WTA hebben de training verboden en de Formule 1 heeft de Grand Prix van Rusland beëindigd. Hoewel dit in het grote samenstel van dingen misschien kleine straffen lijken, worden de gevolgen van het wassen van sport (het gebruik van sport om de etnische identiteit te promoten) opzettelijk vermeden door sportorganisaties over de hele wereld, wat drastisch kan zijn. publieke opinie.

Malyshev, die deelnam aan de Oekraïense junior biatlon (een sport waarbij glijden en schieten betrokken is), is geen jonge atleet uit zijn land die sinds het begin van de oorlog is omgekomen bij incidenten. Een 21-jarige voetballer draaide de hoofdtank om hij gaat dood in een gevecht in de buurt van Kiev eerder deze week.

Tags: , , , , ,