D’Amelio-familie lanceert VC-fonds 444 Capital om $ 25 miljoen uit te geven aan startups – TechCrunch

De familie D’Amelio, inclusief TikTok-sterren en digitale producenten Charlie D’Amelio en een zus Dixiehij maakt het legaal hun geld aanvankelijk een nieuw durfkapitaalfonds lanceren, 444 Capital. De familie is verenigd Doug Renert van Tandem Kapitaal en fabrikant Jeff Beacher voor Beacher Media Group op het pakket is het doel om de rijkste bedrijven met sterke end-to-end prestatie-indicatoren te repatriëren, inclusief die in de consumentgerichte, fintech, edtech, gezondheid, insurtech en andere B2B2C-platforms.

Het fonds heeft een budget van $ 25 miljoen, waarvan een deel al is opgehaald en verscheept.

De familie D’Amelio zei dat het fonds zich zou richten op startups van vrouwen en minderheden.

“Onze familie wil een nieuwe generatie vrouwelijke ondernemers en minderheden helpen om grote bedrijven op te richten. We hopen dat we in de loop van de tijd een grotere rol zullen spelen in het verbeteren van het spel”, aldus Dixie en Charli D’Amelio in een gezamenlijke verklaring.

Hoewel de zussen bekende leden van de familie zijn vanwege hun populariteit bij TikTok, hebben hun ouders Marc en Heidi ook participerend in 444 Capital.

We begrijpen dat de naam van de tas de 4e combinatie van geluk en goede energie betekent, en we zullen deelnemen aan Series A en daarna.

“Het nieuwe fonds zal worden gekoppeld aan hogere VC’s voor gebruik in Series A en vervolgens aan snelgroeiende bedrijven die hun groei willen stimuleren”, bevestigt Greg Goodfried, directeur van D’Amelio Family Enterprises.

D’Amelios kwam in contact met Renert via Beacher, die met verschillende Tandem-bedrijven werkte aan hun advertentiecampagnes. Via zijn netwerk kwam Beacher in contact met D’Amelios en vele andere promotors en digitale producenten. Hij en Renert hadden discussies over het opzetten van zo’n fonds, dat lijkt op Tandem Capital. Renert zegt dat de tas niet in strijd is met zijn werk in Tandem, maar het VC-bedrijf heeft besloten om op dit moment geen andere tas te dragen. Maar veel Tandem LP’s zijn teruggekomen om te investeren in 444 Capital.

D’Amelios, Renert en Beacher zullen hun samenwerkingsnetwerken gebruiken om het bedrijf te vinden en proberen het samen met de leidende VC’s te verkopen.

“We willen flexibeler zijn en niet proberen te concurreren met VC’s, waarmee we willen samenwerken”, zegt Renert. Met andere woorden, het idee is om de fondsenwerver de inspanningen van de retailers te laten overnemen en hun papier en opnames te gebruiken om sneller te handelen.

Charlie D'Amelio ziet er uit met een Step-creditcard

Foto tegoed: Stap

Dit jaar zal 444 Capital $ 1 miljoen of meer investeren in elke investering en is van plan om ongeveer $ 20 te verdienen. Op basis van het potentieel van D’Amelios om een ​​groot online publiek te bereiken, zouden sommige van de activiteiten een D’Amelios-advertentieplatform kunnen omvatten.

“We kijken naar bedrijven die al sterke wapens hebben die snel groeien, gediversifieerd zijn en naar een grotere markt gaan”, zegt Renert.

De stap om een ​​VC-portemonnee te maken volgt op de recente opstartkosten van D’Amelios.

Vorig jaar, Charli D’Amelio, de topster van TikTokwerd erin geplaatst jeugdbank app Sectie. En vorige maandHet echtpaar steunde, samen met zuster Dixie en de ouders van Marc en Heidi, Lightricks, een bekroonde programmeur. verschillende geavanceerde productietools om foto’s en video’s te verbeteren, waaronder Facetune 2 en Facetune Video, Videoleap en andere.

De groep is van plan om binnenkort een fulltime aankondiging te doen over de tas, maar wees op Pair Eyewear, een glazen label dat zelfexpressie promoot en zijn flexibele monturen, ingesteld door Sophia Edelstein, als het eerste model van een geschiedenisbedrijf. In het geval van Two raakte de nieuwe tas bij de start betrokken $ 60 miljoen NEA onder Serie B, die ook deelname aanmoedigde met andere tv-sterren, YouTuber en Ninja showrunner.

Andere deelnemers aan het fonds, Beacher en Renert, hebben bijgedragen aan een lange lijst van bekende startup-items en kopers, waaronder Airbnb, Lyft, NomNom, Outdoorsy en Tile.

De 444 Capital Group is van plan om de komende maanden een grotere aankondiging te doen.

Tags: , , , , , , , , ,