De constructie ligt plat, Gecko gebruikt een robot om te helpen repareren – TechCrunch

Het motto van het motto van Gecko Robotic is “Moderne wapens beschermen en de vorm van morgen geven.” Dat is wat er gebeurde in het centrum van Pittsburgh, waar de Fern Hollow Bridge eind januari instortte door het gewicht van vijf auto’s, de dag dat president Biden een bezoek bracht aan de bouw.

De combinatie van robots en Gecko-programma’s is ontworpen om scheuren en andere complexe gebieden te vinden voordat ze te complex werden. De technologie van het bedrijf is met name ontwikkeld om het fabricageproces van producten als olie en gas, energie, fabricage en beveiliging te bewaken. Dit omvat alles van pijpleidingen tot schepen en tanks.

Deze week werd aangekondigd $ 73 miljoen is ontworpen om de technische ontwikkeling en verzending te bevorderen. De rondes werden geleid door XN LP en bestonden uit Founders Fund, Drive Capital, Snowpoint Ventures, Joe Lonsdale, Mark Cuban en Gokul Rajaram. Het brengt de totale omzet van het bedrijf op van ongeveer $ 122 miljoen, na ongeveer $ 40 miljoen, terug naar 2019.

“Gecko’s unieke integratie van robotica, software en AI draagt ​​aanzienlijk bij aan de monitoring, bescherming en fine-tuning van kritieke tools”, zegt XN-partner Tim Brown in een verklaring. “We zijn verheugd om samen te werken met Jake en Troy bij het ontwikkelen van Gecko’s krachtige technologie in nieuwe omgevingen en fabrieken, en helpen klanten bij het verzamelen en verwerken van informatie om te voldoen aan de beveiliging en werking van hun producten.”

Deze technologie verwijdert de zwarte en gevaarlijke dozen van automatisering. Ze zijn ontworpen om te groeien in extreem moeilijke omstandigheden. Robots zien schade die vaak onzichtbaar is voor menselijke ogen, en de software van Gecko helpt om gebieden te identificeren die moeilijk kunnen zijn.

Tags: , , , , , , , , ,