De overname haalt $ 3,5 miljoen op in de autoverhuurmarkt – TechCrunch

Eerst had ik een auto. Ik hield van de auto! Ik heb de auto niet gebruikt als een auto meestal, dus uiteindelijk verkocht en kocht ik iets dat aan mijn dagelijkse behoeften voldeed. Iets “nuttigs”, denk ik. Ik mis de auto nog steeds.

Nu meerdere keren per jaar mij Te doen ik moet een auto als auto gebruiken, ik moet een vriend overtuigen om me de 34e keer te laten huren of proberen hem te verhuren aan een grote winkel. Ik hoop dat er iemand zal zijn tegen de tijd dat ik daar aankom, in de rij wachten, de papieren schrijven en naar mijn auto rennen omdat ik mijn verzekeringskaart ben vergeten, weer in de rij gaan staan, yadda yadda.

Pak aanhet bedrijf dat we voor het eerst vermeldden een paar jaar geleden, maakt de taak eenvoudiger: vind een auto (of busje!) in de buurt, sla deze op via de app, loop en open hem vanaf je telefoon en ga. Deze week maakt het team bekend dat het 3,5 miljoen dollar heeft opgehaald om het team en hun activiteiten te helpen ontwikkelen. Om Fetch te laten gebeuren, zou je kunnen zeggen.

Verhuizen is momenteel mogelijk in een aantal steden, maar de lijst groeit snel. Ze brachten voor het eerst materiaal uit in hun geboorteplaats Atlanta, waar ze onlangs hun activiteiten in Baltimore, Philadelphia, Dallas en Washington uitbreidden. De oprichter van DC Fetch, Adam Steinberg, vertelde me dat hij van plan was om tegen het einde van dit jaar naar “12 andere steden” te verhuizen.

De zakelijke activiteiten zijn een beetje gegroeid sinds we ons opnieuw hebben geregistreerd. Voorheen waren alle voertuigen die beschikbaar waren bij Fetch eigendom van Fetch; Tegenwoordig is het een markt waar iedereen met een auto beschikbaar is (of het nu bedrijven en schepen zijn of mensen met een vrijetijdsauto, zolang die maar zeven dagen per week te huur kan zijn) kan huren.

Bij het instappen bevestigen autobezitters Fetch-apparatuur zodat geautoriseerde vervoerders de auto kunnen ontgrendelen en verplaatsen. Kredietverstrekkers moeten hun eigen verzekeringspolis hebben, hoewel Fetch ook een tweede verzekeraar biedt om de dekking uit te breiden.

Huurtarieven variëren enigszins, afhankelijk van wat u zoekt – de grootte van de auto, het aantal kilometers dat u kunt rijden en, aangezien auto’s per uur of per dag kunnen worden gehuurd, op het tijdstip dat u wilt. Zo kost een schilderij van 6 in Atlanta momenteel $ 19 per uur, of $ 70 per dag plus 50 mijl.

Waarom doet u dit als er andere autoverhuurdiensten beschikbaar zijn? Het draait allemaal om het publiek dat het wil. Het zou vreemd lijken om op een vakantie-autoverhuurprogramma te springen als je alleen maar iets nodig hebt om duizend pond hout te verplaatsen of een oud bureau van het kantoor te verwijderen. “Onze beste klanten zijn eigenaren van kleine bedrijven”, zegt Steinberg. “Assistenten, evenementenplanners, kleine bedrijven die regelmatig voertuigen nodig hebben.”

Steinberg vertelt me ​​dat het bedrijf “ook winst heeft gemaakt op huur” en dat het nu “honderden auto’s op de markt heeft” – ongeveer de helft van hun auto’s staat in de omgeving van Atlanta. Zij hebben hetzelfde gedaan samen met Home Depot om het proces van verhuur van de verkoper naar een aangewezen locatie mogelijk te maken.

Volgende? Laat het team groeien. Het bedrijf heeft momenteel 12 leden en wil dat de komende drie maanden uitbreiden.

De tour werd geleid door NextView Ventures, en met de hulp van Knoll Ventures, Zeno Ventures, Nassau Street Ventures en verschillende engelen.

Tags: , , , ,