Introductie van Ice Cream Kytch Adango aangeklaagd McDonald’s $ 900 miljoen

Kytch, een ontwikkelaar die apparatuur voor ijsconsoles ontwikkelt, is bekritiseerd McDonald’s op 1 maart valse reclame en het verstoren van zijn bedrijf. Het beweert ook dat McDonald’s, samen met zijn ijsmaker Taylor, een bedrijf bespioneerde door Kytch’s apparatuur opnieuw te ontwerpen om het product te kopiëren en te plakken.

De klacht zegt dat McDonald’s opzettelijk loog toen hij een brief naar alle leveranciers stuurde waarin hij hen waarschuwde dat het gebruik van het Kytch-apparaat werknemers zou kunnen schaden. De brief stopte de groei van Kytch’s bedrijf, waardoor het bedrijf nu en in de toekomst talloze miljoenen verloor, zegt hij. Volgens Wawaya, eisten Kytch-medeoprichters Melissa Nelson en Jeremy O’Sullivan $ 900 miljoen aan schadevergoeding, evenals een juryrechtszaak. Zelfs als ze winnen, is hun verhaal een les in alle slechte dingen die kunnen gebeuren als je probeert een bedrijf op te bouwen door een megabedrijf te nemen.

Centraal in de controverse staat een groot probleem dat McDonald’s de afgelopen jaren niet heeft aangepakt – de ijsmachines gaan vaak kapot. Dezelfde keten gaf veel toe met de gemene tweet die in de zaak wordt genoemd.

In plaats daarvan gaan de machines, vervaardigd door Taylor Company, zo vaak stuk dat… McBroken De website is gemaakt om te laten zien wat hieronder staat en wat werkt. Volgens McBroken heeft op het moment van schrijven 10,36 procent van de ijsmachines van McDonald’s in het hele land geen werk, 26,5 procent in New York City en 19 procent in Dallas. (Kytch zegt dat dit opzettelijk is omdat Taylor veel geld verdient met machinereparatie.)

Voor Nelson en O’Sullivan leken deze complexe machines een enorm fortuin. In 2019 begon hij met de verkoop van een klein apparaatje dat kan worden geïnstalleerd in de ijsconsole van McDonald’s en draadloos kan worden verbonden met de smartphone van de eigenaren. Het apparaat bewaakt de interne verbindingen van de machine en rapporteert en waarschuwt gebruikers wanneer de machine vol is of moet worden afgesteld. Hierdoor kunnen franchisenemers hun machines vaker bedienen, wat op onderhoudskosten bespaart en geldverlies door gemiste ijsverkopen voorkomt.

De omzet is dat kwartaal verdubbeld.

Het apparaat was superieur aan de franchisenemers. Vanaf november 2020 had Kytch 500 klanten en de omzet was elk kwartaal verdubbeld. Dat kwam allemaal tot stilstand toen McDonald’s een brief naar alle verkopers stuurde waarin ze hen vertelde de wapens niet weg te doen en waarschuwde dat dit hun geloofsbrieven zou ondermijnen. Erger nog, McDonald’s voegde toe: “In het algemeen heeft McDonald’s onlangs bevestigd dat het Kytch-apparaat een aanzienlijk veiligheidsrisico vormt voor werknemers of professionals die proberen de machine schoon te maken en te repareren, omdat de Kytch-controller het apparaat op een bepaalde manier kan starten en repareren. dat kan leiden tot ernstig letsel.”

Kytch-oprichters zeggen dat dit niet waar is, en McDonald’s wist dat hij de brief had gestuurd. Niet alleen is bewezen dat Kytch-apparaten veilig zijn door testbedrijf EUROLAB, verwondingen De waarschuwingen van McDonald’s zullen niet gebeuren, want wanneer een medewerker de deur van de ijsmachine verwijdert voor reiniging of reparatie, wordt de motor gestopt. “McDonald’s had goede redenen om te weten dat Kytch veilig en wel was”, zei Nelson. Wawaya.

Een vertegenwoordiger van McDonald legde de volgende verklaring af aan Inc.com: McDonald’s is veel dank verschuldigd aan onze klanten, medewerkers en franchisedealers om onze normen van duurzame beveiliging hoog te houden en om samen te werken met leveranciers die voldoende ervaring hebben om dit te doen. De beweringen van Kytch zijn ongegrond en we zullen adequaat op klachten reageren.

In antwoord op een vraag waarom McDonald’s beweerde dat het apparaat van Kytch werknemers zou kunnen schaden, specificeerde de woordvoerder niet, maar zei dat er andere schadelijke factoren waren die Kytch niet aanpakte, eraan toevoegend dat McDonald’s de apparaten in werking had kunnen stellen. testen, naast hun huidige beveiligingslicenties, voordat ze worden goedgekeurd voor gebruik in franchises.

Voorafgaand aan het McDonald’s-proces diende Kytch afgelopen mei een rechtszaak aan tegen Taylor voor het stelen van zijn geheimen door zijn apparatuur te veranderen. De zaak is nog steeds in behandeling, hoewel Kytch een tijdelijk verbod heeft gekregen en de rechtbank Taylor heeft bevolen zijn Kytch-wapen terug te geven.

Waar zal dit allemaal eindigen? Het lijkt een oud David-vs.-Goliath-verhaal, en in de echte wereld gaan de meeste van deze verhalen niet goed voor een kleine jongen. McDonald’s heeft zeker de middelen en het legitieme talent om een ​​lange en moeilijke strijd te voeren, terwijl Kytch vraagt ​​al om donaties van bezoekers van haar site.

Ten slotte kan het een waarschuwingsverhaal zijn voor potentiële handelaren. Een groot bedrijf nemen is niet de veiligste manier om te beginnen. En voordat u naar McFlurry gaat, wilt u misschien controleren of de machine werkt.

De standpunten die hierin worden uitgedrukt door journalisten van Inc.com zijn van henzelf, niet van Inc.com.

Tags: , , , , , , , ,