Jon Rahm miste de gimme putt bij de Arnold Palmer Invitational

De foto van de zogenaamde golfers is zoals wij… soms

Afbeelding: PGA

tien inch – was een putt die niets zou moeten zijn voor ‘s werelds grootste golfer, Jon Rahm. Maar er ging iets mis. Hij stopte niet lang genoeg en liep naar de groene bal om hem naar binnen te krijgen. De bal ging ongeveer vijf centimeter voordat hij stopte, waardoor het deel dat par-3 zou zijn geweest in een bogey veranderde. Rahm moest weer in actie komen.

Er is een fout opgetreden in de zevende hole in de eerste lijn van de Arnold Palmer Invitational. Rory McIlroy heeft tot nu toe sterk leiderschap, hoewel Rahm en verschillende andere golfers nog steeds in de strijd zijn terwijl de concurrentie de komende twee dagen voortduurt.

Rahm loopt al 40 weken in de voorhoede van wereldgolfbanen nadat hij als eerste eindigde op de US Open 2021 en bij de top acht in 2021. Het schietbereik is 99,9 procent, volgens PGA. Het is de kortste shooter op de weg dit seizoen. Maar goed, het gebeurt soms – vooral voor ons allemaal, maar soms voor ons.

En hij is niet de eerste arme van die soort die het ooit heeft meegemaakt op de Ryder Cup van 1985 miste Craig Stadler een 14-inch putt die de wedstrijd zou hebben gewonnen, en Europa pakte de trofee. Stewart Cink miste de tap op de US Open van 2001 (prijzen veel hoger dan de Arnold Palmer Invitational), en Hale Irwin schoot de bal in de tap-in putt bij het Open Championship 1983.

In 2021 miste golfer Justin Warren één voet in de competitie die, als hij een putt had gemaakt, hem zijn eerste PGA Tour-debuut zou hebben opgeleverd. McIlroy had destijds een aantal zeer nuttige trucs – “Mis geen enkel onderdeel, denk ik.” Mogelijk heeft hij deze week ook wijs advies aan Rahm gegeven.

Rahm heeft op 27-jarige leeftijd slechts één grote overwinning behaald, maar prof-collega Pat Pat Perez zei: Golf samenvatting dat Rahm niet van plan is met pensioen te gaan totdat hij Jack Niklaus 18 een grote overwinning heeft verslagen, wat zelfs Tiger Woods niet kon doen toen hij de leeftijd van 50 naderde. Perez gelooft ook dat Rahm niet de verwondingen zal oplopen die Tiger heeft opgelopen als gevolg van de spelletje golf.

De volgende opnames zullen een maand plaatsvinden, wanneer de Masters van 2022 in Augusta beginnen.

Tags: , , , , , , , ,