Rusland zegt dat het Facebook zal afsluiten, de laatste poging om de kwestie Oekraïne recht te zetten – TechCrunch

Een week na de introductie van enkele beperkingen op Facebook, kondigde de Russische regering vrijdag aan dat ze sociale netwerksites in het land zou gaan verbieden.

De Russische internetwaakhond Roskomnadzor heeft “26 gevallen van discriminatie van Russische media en informatie” genoemd in een uitspraak die de toegang tot ‘s werelds grootste overheidsinstantie verbiedt. zijn oude grieven herhalen dat het bedrijf beperkingen oplegde aan staatsmedia.

“De afgelopen dagen hebben sociale netwerksites de toegang tot accounts geblokkeerd: Zvezda TV, RIA Novosti persbureau, Sputnik, Russia Today, Lenta.ru Notices en Gazeta.ru.” Russisch bureau schreef.

“De bovenstaande beperkingen zijn verboden door federale wet nr. 272-FZ ‘Over maatregelen ter bevordering van de schending van fundamentele mensenrechten en vrijheden, de rechten en vrijheden van burgers van de Russische Federatie’, die onder andere zijn uitgevaardigd om voorkomen. sleutel tot het vrijgeven van gratis informatie en toegang tot Russische gebruikers op Russische media op buitenlandse platforms. ”

Global Affairs Meta President Nick Clegg, een voormalig vice-premier in het VK, plaatste op Twitter wat hij vrijdag in Rusland aankondigde.

Eerder deze week kondigde Meta aan dat het zou mediatoegang tot Rusland verminderen via Facebook en Instagram, wat het voor deze accounts moeilijk maakt om berichten te plaatsen die door de Russische overheid zijn gemaakt.

Het harde optreden van de Russische regering op Facebook komt als een protest tegen de recente invasie van Oekraïne door het land een boost geven in huis. Met het oog op de groeiende verdeeldheid heeft het Russische parlement heeft vrijdag een nieuwe wet uitgevaardigd het heeft de ergst mogelijke gevolgen voor iedereen die opzettelijk “valse” informatie verspreidt over wat Oekraïne doet, waaronder 15 jaar gevangenisstraf.

Het is op dit moment niet bekend wat hij gaat doen na het verlaten van de post. .

Tags: , , , , , , , , , , , , ,