Samsung zegt dat het updates zal uitbrengen om softwareproblemen op te lossen – TechCrunch

Samsung heeft gereageerd op beschuldigingen dat een technologiegigant de werking van duizenden apps op zijn Android-telefoons verstoort. In een verklaring aan TechCrunch zei een woordvoerder van het bedrijf dat Samsung software-updates zou uitbrengen om gebruikers meer controle te geven. Samsung heeft geen details gegeven over wanneer deze updates beschikbaar zullen zijn voor gebruikers.

“Onze sleutel is om onze klanten de beste telefoons te bieden. We waarderen de feedback die we ontvangen over ons bedrijf en als we erover nadenken, zijn we van plan de app zo snel mogelijk bij te werken, zodat gebruikers kunnen volgen hoe ze hun apps gebruiken, ‘, zegt een Samsung-woordvoerder in een e-mail.

De belofte van Samsung volgt op berichten dat de telefoons van de gigant de functionaliteit van bijna 10.000 apps verstoren, zoals eerder gemeld Android-autoriteiten door Twitter klachteninclusief Samsung van Korea wortel cirkels. De Game Optimizing Service (GOS)-software van het bedrijf, die ervoor zorgt dat de CPU en GPU niet oververhit raken tijdens het langdurig spelen van games, lijkt in dit opzicht erg belangrijk, maar de lijst met getroffen apps was niet beperkt tot het spelen van games.

Samsung heeft echter de beschuldigingen ontkend dat de Game Optimizing Service niet-gamingtoepassingen zou verstoren.

“Game Optimizing Service (GOS) is ontworpen om gaming-applicaties beter te laten presteren en de temperatuur van het apparaat te verbeteren. GOS heeft geen controle over de prestaties van niet-gamingsoftware”, aldus een woordvoerder.

Gebruikers hebben ook gezegd dat Samsung de functionaliteit van niet-afspeelbare apps, zoals TikTok en Instagram, verandert en dat apps hetzelfde spelen, maar Samsung hield vol dat dit niet het geval was, maar ging er niet op in. Het probleem had geen invloed op benchmarkingprogramma’s, gebruikers hij vond. Hierdoor kan het lijken alsof de prestatie beter was dan toen de test werd uitgevoerd. Samsung heeft het hier ook niet genoemd.

Samsung is niet de enige fabrikant van torens. Vorig jaar, OnePlus hij was het er mee eens naar OnePlus 9 en 9 Pro schudden veel populaire programma’s om de levensduur van de batterij te verbeteren. Net als Samsung zei OnePlus dat het gebruikers meer kracht geeft voor prestaties.

Tags: , , , , , , , , ,