Van alcoholafval tot ‘plastic’ verpakkingen, Mi Terro laat $ 1,5 miljoen vallen om de wereld te redden – TechCrunch

Een wijze koopman voegt zich bij ons 100+ acceleratiesoftware met de hulp van een brouwerij AB Inbev en huishoudelijke goederen emporium Unilever, met patroonvlekken. Brouwerij is rijk aan tarwe en producten van eigen bodem hebben een plasticprobleem. Bouw een brug tussen de twee problemen, en je hebt ze Door Terro, een bedrijf dat landbouwafval opneemt en omzet in eiwitten die kunnen worden gebruikt als plastic, veevoer en nog veel meer. Het bedrijf heeft zojuist $ 1,5 miljoen ontvangen om de productie te gaan ontwikkelen.

“Denk aan Tide Pods – onze spullen zijn hetzelfde polyvinylalcohol het materiaal waaruit Tide Pods zijn gemaakt”, zegt Robert Luo, oprichter van Mi Terro. Onze producten zijn oplosbaar in water en kunnen bij kamertemperatuur in water worden opgelost. Het is ook biologisch afbreekbaar. De inhoud van onze huizen geeft aan dat de vernedering meestal een jaar of langer zal duren. In de composteringsindustrie kan het binnen 180 dagen vergaan.”

Luo lanceerde het bedrijf in 2018 opnieuw, met een verhuizing naar de boerderij van zijn Chinese oom. De meeste melk was gewoon verspild en ze wilde weten of het mogelijk was om iets waardevols te maken in plaats van alleen maar bedorven melk te verspillen. Het eerste dat het bedrijf ontwikkelde, was een canvasdoek gemaakt van zuivelafval. Ze verkochten ongeveer $ 100.000 van deze stoffen en hebben nog steeds klanten in Japan, maar het bleek dat het B2C-model het moeilijkst was in deze gebieden. Toen stapte hij in het gaspedaal en ontdekte dat er fabrieken zijn die dezelfde methoden gebruiken.

“We namen contact op met Budweiser in China en we kwamen erachter dat ze veel tarwe hadden, wat erg goedkoop was. Ze wilden een betere manier bedenken om het product te gebruiken dan het te gebruiken als veevoer, dat methaangas maakt en de opwarming van de aarde in stand houdt , “legt Luo uit. “Dus met een eerdere aanpak waren we in staat om een ​​nieuwe manier te vinden om landbouwafval om te zetten in composteerbaar materiaal. En dat is wat ik sinds 2020 doe.”

Astano is de grootste investeerder bij Mi Terro’s $ 1,5 miljoen ronde, die het bedrijf op $ 10 miljoen bracht. Geldverkoper ingezameld geld Het richtte zich een tijdje op voedsel en landbouw en maakt naam op dit gebied door te investeren in verschillende bedrijven zoals: stand-alone trekkers, verwijdering van microplastics, plantaardig voedsel, weer risico analyse en – eerder deze week – AI-technologie voor kassen.

Het bedrijf heeft momenteel een vijfkoppig team, waaronder een team van Chinese productiespecialisten, waar het bedrijf van plan is om op te komen voor de productie, en een kantoor in de VS het veranderen van de manier waarop dingen in het laboratorium worden gedaan.

Mi Terro’s prototype wasmiddelcapsules in zijn onverwoestbare plastic-ersatz-film. Foto tegoed: Door Terro

“Als klap op de vuurpijl is het besturingssysteem veranderd en zal de apparatuur anders zijn. En een ander ding om te overwegen zijn de hoge kosten voor het leveren van tarwe van de brouwerij naar onze faciliteiten”, zegt Luo. “We moesten een betere plek vinden om dit te krijgen en nu moeten we hier over nadenken terwijl ik verder ga. We moeten voorzichtig zijn, want we willen niet veel geld uitgeven aan reizen.”

De Mi Terro-methode bestaat uit twee stappen: het verwijderen van polymeren uit landbouwafval – een combinatie van eiwitten, vezels en zetmeel, en wanneer ze afzonderlijke polymeren hebben, zetten ze deze om in bindingen, die monomeren binden tot polymeren die voor andere doeleinden kunnen worden gebruikt . manier. Het resulterende materiaal kan worden geëxtrudeerd – hetzelfde proces voor het maken van pasta; een vloeistofachtig object door een kleine hoeveelheid drukken om het te vormen – wat betekent dat het op de meeste van de tegenwoordig gebruikte kunststoffen kan worden gebruikt. Het bedrijf kan gras, bakken en bakken maken. De eerste producten van het bedrijf zijn aangepaste animaties – zoals bieretiketten, Tide Pods en andere verpakkingen.

“Momenteel ontwikkelen we twee manieren om onze klanten van dienst te zijn”, zegt Luo, “de ene is in water oplosbaar in gebruik waar nodig. De andere is waterbestendig.”

Tags: , , , , , , , , , , ,