Een kijkje in het Founders Fund, aangezien het $ 5 miljard sluit in twee nieuwe valuta’s – TechCrunch

Oprichtersfonds heeft veel geld verdiend van investeerders; heeft ook veel geld teruggegeven.

Aan beide kanten hebben de laatste tijd meer activiteiten plaatsgevonden. Gisteren, een 17-jarige jurk de dekens verwijderd $ 5 miljard aan twee nieuwe activa – aanvankelijk $ 1,9 miljard en een groter voertuig van $ 3,4 miljard – waardoor het totale vermogen onder $ 11 miljard komt. Dat is veel moolah. Maar zoals kleding uit San Francisco, dat onlangs een kantoor in Miami opende, ons eerder vandaag vertelde, alleen al in de afgelopen twee jaar, heeft het $ 10 miljard teruggegeven aan investeerders nadat zijn bedrijven het bedrijf hadden verkocht.

Om meer te weten te komen over hoe haar nieuwe geld kan worden besteed, spraken we eerder vandaag met Lauren Gross en Brian Singerman, die lange tijd met hen hebben gewerkt aan de kleding van 35 mensen. Ook beantwoordde ze vragen over hoe het bedrijf is gemaakt vandaag; hoe investeringsbeslissingen de oprichter van het bedrijf, Peter Thiel, zullen beïnvloeden; en of het Founders Fund van plan is om meer bedrijven te laten groeien (en hoe? Anduril en Palantir begon met hen). Onze chats volgen, licht gewijzigd voor langer.

TC: Ongeveer een derde van al uw werknemers bestaat uit investeerders. Hoeveel van hen zijn in Miami, tegen San Francisco?

FF: We hebben vijf leden in Miami, waaronder Keith Rabois [who opened the office]wat is? [general partner] Apo. We hebben ook Matias [Van Thienen] die onlangs is gepromoveerd tot partner bij Delian [Asparouhov]een van onze officieren, aanwezig.

Wie in de groep is het meest gefocust op de afgelopen jaren, en wie is het meest gefocust op groei?

Al onze leden worden beschouwd als generalisten. We hopen dat mensen op verschillende gebieden en gebieden aan de slag kunnen. We hebben een manier om een ​​kans te krijgen. Dit heeft ons het meest geholpen vanuit het oogpunt van terugkeer. We moedigen mensen aan om de kans te krijgen om te concurreren en secties of secties te volgen die van belang zijn, maar niet worden gecontroleerd door het bedrijf.

Dus hoe worden beslissingen genomen?

We hebben een breed scala aan belangrijke stemmen wanneer u een cheque controleert.

ik heb gevraagd [former Founders Fund partner] Cyan Banister een paar jaar geleden en zei dat er boven een andere plek is waar Peter Thiel is. altijd. Is dat nog steeds zo?

Ja, al onze huisartsen zijn rijk als we een grotere cheque uitschrijven.

Je hebt veel geld dat je hebt. Verdient u geld op de openbare markt?

Daar hebben we zeker de potentie voor eenmaar meestal komen onze publieke verantwoordelijkheden van de private kant.

Betekent dit dat u geen geld kunt verdienen aan een bedrijf waarvan de aandelen “te koop” zijn als het niet in uw profiel als privébedrijf zou staan?

Eigenzinnig kan gebeuren, maar onze goede en onze sterke punten zijn aan de geheime kant.

Ben je ontworpen als geregistreerd financieel adviseur?

Wij zijn niet geregistreerd. We praten er al jaren over, maar we hebben nu geen plannen [to make this change].

Zie jij de wereld technisch en zo ja, welke onderwerpen zijn op dit moment het meest interessant voor de groep?

We zijn hoofdloos. Het is niet zoals we sociale media hebben voorspeld en toegang krijgen tot Facebook [into which Thiel wrote one of the very first checks] of hij besloot dat er iets interessants in de ruimte was en ontdekte SpaceX [which Founders Fund has invested in numerous times over the years, dating back to 2008]. Het is ook om toe te voegen dat het luisteren naar de grote, gedurfde ideeën, in al zijn aspecten, ons het grootste voordeel heeft opgeleverd.

Hoeveel zou u bereid zijn te betalen voor al die voordelen voor uw leven?

Je verwacht meestal een dozijn bedrijven, en een paar worden verdubbeld, drievoudig, viervoudig, wat betekent dat je $ 100 miljoen, $ 200 miljoen, $ 300 miljoen moet inzetten voor een bedrag van enkele miljarden dollars. Dat vaste stuk is degene die het meest opvalt in het proces en dat het rendement op al het andere stimuleert.

Wie is uw belangrijkste investeerder?

Founders Fund is de grootste investeerder in beide [new funds], een gemeenschappelijke vriend is. Dit is altijd zo geweest voor ons en het is een heel andere markt die helemaal niet gerelateerd is aan het zien van geld. Andere leden van de groep kunnen aanwezig zijn [a bigger stake in the growth or early stage fund]maar we denken aan beide kanten als één groep.

Welke cheques schrijft het bedrijf uit, van klein tot groot?

De kleinste en grootste is $ 1 miljoen tot $ 300 miljoen geworden. Ik kan niet zeggen dat we geen grotere cheque kunnen schrijven dan dat [$300 million] en we zijn een beetje verder gegaan dan dat [$1 million].

Wat is jouw ‘crypto’-strategie?

Twee dingen die het team goed deed met crypto [include that] Ons team registreerde zijn eerste investering in Bitcoin in 2014 en bouwde in de loop van de tijd een positie op en ik zou zeggen [of our cryptocurrency holdings today] tweederde is in Bitcoin, terwijl de rest in crypto-kringen zit.

Heeft u meer tokens of aandelen in de blockchain en andere vergelijkbare basisprincipes?

We hebben aandelen gedaan, we hebben borden gemaakt.

En zijn er leden van uw groep die echt om dit soort bedrijven geven?

Zoals alle dingen Founders Fund, elke keer dat we zijn [deciding on] een belangrijk onderdeel van het fonds is, is volledige medewerking betrokken, vooral bij gesprekken waarbij Brian betrokken is, of die waarbij Peter betrokken is. Vandaag zou ik zeggen een vriend die er geweldig uitziet [web3 type bets] en Napoleon [Ta, who joined the firm in 2012 as a principal after working in the equity research division for Horizon Capital Group’s brokerage business in Vietnam]. Maar zoals alle rollen is het een teamprestatie.

Even terug, enig idee van de marktverzachting voor toekomstige bedrijven en de uitdagingen en kansen die dit biedt?

We zien dat de groei van openbare markten langzaam tot een hoogtepunt komt in de massamarkt, en het wordt beter. Met bedrijfsfinanciën kun je in alle grote rondes investeren, en als de prijzen dalen – als we genoeg gestraft worden om te wachten tot de prijzen dalen, en dat zijn we – betekent dit gewoon dat we dezelfde bedrijven voor een lagere prijs krijgen. En er zijn ook veel geweldige bedrijven om op te richten. De groeiende spelers waarmee ze leven, zijn goed voor ons. We kunnen wachten tot we een geweldig bedrijf voor een geweldige prijs hebben gevonden.

Ik heb de tellingen nog nooit zo snel zien stijgen als in de afgelopen zes maanden tot een jaar. Acht het bedrijf deze berekening passend?

Ik denk niet dat de mensen die te laat kwamen dat waren? zinloos. Er was een opwaartse verbetering die gemaakt moest worden; nu is er een neerwaartse verbetering die moet worden gedaan.

Het Founders Fund heeft een aantal bekende bedrijven helpen ontwikkelen. Wordt dat een groot deel van uw aanpak?

We moeten begrijpen wat uw concurrentievoordeel is. Vijftien en een half jaar geleden had Peter een geweldig idee over georganiseerde data en was hij een van de oprichters van Palantir. [which became a] een enorm succes, voor miljarden dollars. [Founders Fund partner] Trae [Stephens] had een geweldig idee van veiligheid en overheid en hoe het was gebroken, en Anduril kwam naar buiten. Keith [Rabois] en gebruik OpenStore in de tussentijd, wat nog vroeg is. Dus we staan ​​ervoor open, maar we moeten begrijpen, wat deze persoon is [who will cofound this company] begrijpen dat anderen het niet weten? Waarom is deze persoon hier zo goed in?

U hebt mij verteld dat u de afgelopen jaren 10 miljard dollar hebt terugbetaald aan deposanten. In aandelen of fondsen?

We zijn er vaak niet in geslaagd om post-lockup-aandelen te verdelen tegen veel andere bedrijven die ernaar streven om te blijven groeien. Daar is niets mis mee, maar onze goedheid zit, nogmaals, aan de geheime kant.

Heb je de grootste resultaten van de afgelopen jaren opgemerkt?

Bestuurders zijn onder meer Palantir en Airbnb, [both of which delivered] enkele miljarden [dollars in value] iedereen, dan zijn Wish, Oscar, Affirm, Asana en Postmates allemaal namen met een paar honderd miljoen dollar. [dollars] of meer.

Tags: , , , , , , , , , , ,