Vloeibare gel versus poeder versus tablet Vaatwaszeep: de schuimende waarheid

Moderne vaatwassers hebben de afwas veel gemakkelijker en netter gemaakt dan het ouderwetse alternatief. Er zijn geen lelijke stapels borden of vlekken meer op het aanrecht van borden die wachten om afgewassen te worden. De tijd die besteed wordt aan het zwoegen over een heet afwaswater gevuld met rommelige gerechten is niet meer. De moderne vaatwasser heeft zich bewezen als een bevrijdend keukenapparaat. Het kiezen van de juiste vaatwasmiddelvorm voor u zal uw waardering voor uw vaatwasser alleen maar vergroten.

Vloeibare gelwasmiddelen zijn een zeer populaire vorm van vaatwasserformule. Vloeibare gels zijn doorgaans milder van aard dan andere wasmiddelen. Omdat ze op waterbasis zijn, zijn ze zeker zachter voor gerechten. Vloeibare gels zouden meer geschikt zijn voor meer sierlijke en decoratieve gerechten. Vloeibare gel produceert een ruime hoeveelheid schuim die vet en voedseldeeltjes op een zachtere manier verwijdert, maar kan een zeepfilm achterlaten in systemen met zachter water. Het kan zijn dat u extra moet spoelen als u vloeibare gel gebruikt.

Poeder heeft meestal geen extra spoeling nodig. De schurende aard van poeder zorgt voor een gemakkelijke spoeling. Omdat het een schurende vorm van vaatwasserformule is, heeft poeder de neiging om gemakkelijk te werken op meer hardnekkige resten die op gerechten worden aangetroffen. De meeste poeders bevatten een of andere vorm van bleekmiddel, ofwel zuurstof of chloor. Bleekmiddel in vaatwastablet er verbetert het reinigingsproces, zowel bij het bleken als bij het ontsmetten. Poeders zijn een geweldige keuze voor mensen die graag koken. De schuurmiddelen die in poeders worden aangetroffen, dienen goed voor het reinigen van de uitgeharde gebakken resten op potten en pannen en voor het opdienen van slijtage. Hoewel deze schuurmiddelen de spieren goed doen werken, zijn ze misschien te bruut voor meer formele of modieuze gerechten. Het schuurmiddel heeft de neiging om tijdens de wascyclus in een uitgeharde staat te blijven en kan uiteindelijk je meer fragiele stukken ruïneren.

Tabbladen zijn nog een andere optie. Ze zijn een perfecte aanvulling op het gemak van een vaatwasser. Je gooit het lipje gewoon in de lade of het wasmiddelbakje en je kunt aan de slag. Tabs zijn voorgemeten waardoor het poren of afmeten uit de vaatwasformule wordt gehaald. Gemak is waar het bij het tabblad om draait. Mogelijk moet u een spoelmiddel toevoegen om een ​​spectaculaire wasbeurt te garanderen, maar dit is niet nodig. Tabs zijn meestal iets duurder dan de andere vormen van vaatwasserformules.

Vloeibare gel, poeder en tabs hebben allemaal hun voor- en nadelen. De Soap and Detergent Association is van mening dat textuur het enige algemene verschil is. Prijs kan een ander echt verschil tussen de drie zijn. Poeder is meestal het goedkoopst, gevolgd door vloeistof, en tabs zijn het duurst.