Handige tips voor het kopen van horeca apparatuur

Handige tips voor het kopen van horeca apparatuur

Als horecaondernemer is betrouwbare apparatuur essentieel. Het maakt het horecawerk niet alleen een stuk makkelijker, maar ook efficiënter. En dat betaalt zich uit! Het aanschaffen van horeca apparatuur kan echter een behoorlijk klus zijn – het aanbod is ontzettend groot. Wil jij weten hoe je jezelf kunt verzekeren van betrouwbare horeca apparatuur? Je leest het in dit artikel!

1. Kwaliteit

Wat horeca keukenapparatuur betreft geldt over het algemeen ‘goedkoop is duurkoop’. Goedkope apparatuur lijkt wellicht een goede deal, maar levert vaak na verloop van tijd allerlei problemen op. Als het materiaal van de horeca apparatuur van een matige kwaliteit is, zullen er sneller gebreken optreden dan bij hoogwaardige horeca apparatuur. Gebreken die de horecawerkzaamheden (en daarmee jouw omzet) flink in de weg kunnen zitten. Het is dan ook echt aan te raden om voor kwaliteit te kiezen, ook als daar een groter prijskaartje aan hangt. De investering betaalt zich uiteindelijk zonder twijfel uit.

2. Onderhoud

Om op de betrouwbaarheid van horeca apparatuur te kunnen rekenen, is het noodzakelijk om deze goed te onderhouden. Je kunt dit onderhoud zelf uitvoeren, maar veel aanbieders van horeca apparatuur bieden ook een servicecontract aan. Eens per jaar controleert een servicemonteur het functioneren van jouw horeca apparatuur. Aangezien horeca apparatuur behoorlijk intensief wordt gebruikt, ligt slijtage van onderdelen altijd op de loer. Door structureel onderhoud te plegen aan jouw horeca apparatuur, voorkom je dat slijtage daadwerkelijk problemen op kan gaan leveren.

3. Less = more

Als je wilt investeren in hoogwaardige horeca apparatuur, dien je hoogstwaarschijnlijk keuzes te maken. Je budget is immers niet oneindig. Het is aan te raden om in eerste instantie enkel te investeren in horeca apparatuur die je écht nodig hebt. Ga eerst voor een solide, hoogwaardige en betrouwbare basis, zoals een gasfornuis, bakplaten, ovens, koel- en vrieskasten en de benodigde voedselbereidingsmachines. Met zo’n basis kun je namelijk al vrijwel elk gerecht bereiden. Vervolgens kun je jouw keuken stap-voor-stap en op basis van behoefte uitbreiden met andere horeca apparatuur.