Aan welke voorwaarden moet een vacuümzak voldoen?

Aan welke voorwaarden moet een vacuümzak voldoen?

Je kunt terecht op de website van Brada verpakkingen om verschillende verpakkingen aan te schaffen. Brada verpakkingen zijn in het bijzonder gericht op de voedselindustrie. Je kunt bijvoorbeeld een vacuümzak kopen. Deze zakken zijn echter niet alleen maar inzetbaar voor etenswaren. Je kunt vacuümzakken toepassen voor verschillende doeleinden. Waarom zijn vacuümzakken handig en waar moet je op letten bij de aanschaf van een vacuümzak? Je leest het in deze blog.

Waarvoor kun je een vacuümzak gebruiken?

Je kunt een vacuümzak goed gebruiken om producten en spullen te verpakken op een compacte manier. Denk bijvoorbeeld eens aan een zak chips. De lucht neemt vrijwel meer ruimte in dan de chips zelf. Je begrijpt dat de lucht alleen maar overbodige ruimte inneemt. Als je kiest voor een vacuümzak, dan heb je geen last van de lucht invloeden. Dit is ideaal voor verschillende producten, waaronder vlees in het bijzonder. Maar zo’n zak is niet alleen geschikt voor professioneel gebruik. Je kunt het ook prima gebruiken als particulier. 

Waar op letten bij het aanschaffen van een vacuümzak?

Aanbieders, zoals Brada verpakkingen verkopen verschillende soorten vacuümzakken. Deze zijn niet alleen in verschillende soorten verkrijgbaar, maar ook verschillen de uitvoeringen en de maten van een vacuümzak. Het is verstandig om op een aantal zaken te letten voordat je een vacuümzak aanschaft. Let hierbij in het bijzonder op de volgende punten.

Wel of geen herbruikbare vacuümzak?

De vacuümzakken van Brada verpakkingen zijn niet herbruikbaar. Wanneer je de zak na het sealen opent kun je deze niet meer veilig sluiten. Je wilt namelijk niet dat restanten van het voedsel worden meeverpakt met een nieuw stuk voedsel. Gooi daarom de verpakking direct weg na het openen. 

De kwaliteit van de vacuümzak

Net zoals bij alle producten, zit er een verschil in de kwaliteit van een vacuümzak. Het is belangrijk dat je een zak gebruikt waar geen gaatjes in zitten. Dit klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar het is van wezenlijk belang. Als er namelijk al één gaatje in de vacuümzak zit, kun je de zak niet meer gebruiken. Bovendien kun je het beste investeren in een vacuümzak die voorzien is van een goed systeem. Denk hierbij aan de afsluitmogelijkheden van de vacuümzak. 

Waarom kiezen voor een vacuümzak?

Hoewel een vacuümzak voor veel doeleinden toepasbaar is, wordt een vacuümzak nog het vaakst ingezet voor bederfelijke etenswaren. Deze blijven veel langer goed in het geval dat deze vacuüm worden verpakt. Een vacuümzak zorgt er namelijk voor dat er veel minder zuurstof achterblijft, waardoor het voedsel een stuk minder snel bederft. In het bijzonder ideaal voor vlees dus! In het geval van vlees is er nog een bijkomend voordeel: de smaakvolle vloeistoffen zullen niet uit het vlees trekken. Zo lever je echte kwaliteit aan je klanten.