Aziatische gerechten die je zeker eens moet proberen!

Aziatische gerechten die je zeker eens moet proberen!

Azië is een continent vol diverse culturen, eten en tradities. Er zijn verschillende smaken en kruiden die je in elk deel van Azië kunt proeven. Het eten uit elk land heeft zijn eigen uniekheid waardoor het specialer is dan andere. Als je dus fan bent van de Aziatische keuken, dan zullen de gerechten hieronder je dag zeker goed maken.

Kimchi

Kimchi is een gerecht dat oorspronkelijk uit Korea komt. Het is een traditionele gefermenteerde kool, die al duizenden jaren door Koreanen wordt geconsumeerd. Het gerecht werd oorspronkelijk geserveerd als bijgerecht bij ander voedsel, maar kan tegenwoordig ook of met rijst, noedels en zelfs op een pizza worden gegeten.

Edamame

Edamame is een geweldige bron van eiwitten en vezels. Het bevat ook weinig verzadigd vet, cholesterol en natrium. Deze groente wordt al sinds de oudheid als tussendoortje gebruikt, maar kan ook als bijgerecht of als aperitief voor je maaltijd worden gebruikt. Edamame wordt vaak geserveerd met nog aan de peul vastgemaakt op cocktailprikkers, zodat je ze zo in je mond kunt stoppen. Ze vormen een gezond alternatief voor bijvoorbeeld chips omdat ze minder calorieën en vet bevatten dan gefrituurd voedsel. Als je van Aziatisch eten houdt, maar niet al je koolhydraten uit rijst wilt halen, dan is edamame precies wat je nodig hebt.

Sushi

Sushi is een Japans gerecht dat bestaat uit gekookte azijn rijst gecombineerd met andere ingrediënten, vaak rauwe vis. Sushi kan worden bereid met bruine of witte rijst. In Japan beschrijft de term sushi alle soorten gerechten met azijn, niet alleen die met zeevruchten. De term sushi wordt vaak gebruikt voor elk gerecht waarvan het hoofdingrediënt rauwe vis is, geserveerd met rijst en wasabipasta en gewikkeld in zeewier.

Pho

Pho is een noedelsoep die overal in Vietnam te vinden is. De bouillon wordt meestal gemaakt met rundvlees, kip of zeevruchten en wordt geserveerd met noedels en andere toppings zoals sla, uien en basilicum. Dit gerecht bestaat al meer dan 100 jaar maar is de laatste decennia steeds populairder geworden.

Korean barbecue

Korean barbecue is een zeer populair concept dat uit Korea komt. Het concept bestaat uit het koken van vlees op een grill aan tafel, dat vervolgens wordt geserveerd met een verscheidenheid aan bijgerechten. Het vlees wordt vaak gemarineerd in een mengsel van sojasaus, sesamolie, knoflook, gember en andere kruiden. Enkele van de meest voorkomende soorten Korean barbecue zijn galbi, korte ribben en bulgogi.